Siirry pääsisältöön

Liittymislomake - Suomen Startup-yhteisö ry

Mikä on Suomen Startup-yhteisö?

Suomen startup-yhteisö perustettiin edistämään startupien toimintaympäristöä Suomessa. Tavoitteemme on tunnistaa haasteita ja löytää niihin startupien kasvua edistävät ratkaisut. Toimimme startup-kentän ajatushautomona ja pyrimme luomaan julkista keskustelua startupien painoarvosta Suomen taloudelle.

Mitä Startup-yhteisö tekee?

Tavoitteenamme on luoda Suomesta houkuttelevin paikka startup-yrityksen perustamiselle ja kasvattamiselle sekä toimia koko Suomen hyväksi. Paikallisen startup-ekosysteemin yhdistävä voima on halu luoda uutta liiketoimintaa ja hyvinvointia yhteiskuntaamme.

Tärkeimmät tavoitteemme ovat:

👉 Luoda positiivista painetta startupien toimintaympäristön kehittämiseksi
👉 Edistää aloitteita, jotka hyödyttävät koko yhteiskuntaa
👉 Lisätä yleistä tietoisuutta startup-yritysten myönteisistä vaikutuksista
👉 Sitouttaa yhteiskuntaamme globaaliin kasvuyrittäjyyden edistämiseksi

Yhteiskunnallisen agendan lisäksi Startup-yhteisö auttaa jäseniään verkostoitumaan ja tarjoamaan vertaistukea toisillensa ongelmien ratkaiemiseksi.

Miten tämä kaikki toimii?

Olemme rekisteröity yhdistys, jonka toiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla.

Startup-yhteisöllä työskentelee toimitusjohtajan lisäksi 4 hengen operatiivinen tiimi. Startup-yhteisö käyttää tarvittaessa ulkopuolisia asiantuntijoita esimerkiksi lainsäädännön edistämiseen liittyvissä hankkeissa.

Yhteisö arvioi jäseneksi hakevia yrityksiä kasvuvaiheen, kerätyn rahoituksen määrä, tai sijoituskokemuksen perusteella, jos yritys on pääomasijoittaja. Jäseneksi hyväksytyt yritykset maksavat vuosittaista jäsenmaksua perustuen kerätyn rahoituksen määrään tai yrityksen kokoon. Startup-yhteisön päätöksentekoon oikeuttavat äänet jaetaan jäsenmaksun määrän perusteella.

Suomen Startup-yhteisön toimintaa ohjaa hallitus. Hallituksen jäsenet valitaan jäsenyritysten joukosta ja tarvittaessa hallitukseen voidaan liittää 1-2 asiantuntijaa. Startup-yhteisön hallituksen jäsenten tulee olla vahvasti sitoutuneita edistämään yhteisön ja sen jäsenten tavoitteita. Tällä hetkellä yhteisömme hallituksessa toimii Timo Ahopelto (puheenjohtaja, Lifeline Ventures), Ilkka Paananen (Supercell),  Suvi Haimi (Sulapac), Ilkka Kivimäki (Maki.vc), Miki Kuusi (Wolt) ja Anna-Maria Henell (Disior).

Jäsenkriteerit ja jäsenmaksut

Hyväksymme jäseniksi kunnianhimoisia startupeja, kasvuyrityksiä sekä aktiivisia alkuvaiheen rahastoja sijoittajajäseniksi.

Startup-yhteisön hallitus käsittelee jäsenhakemukset jokaisen hallituksen kokouksen yhteydessä. Vuoden 2024 jäsenmaksut löytyvät täältä. Jäsenyys edelleyttää jäsenmaksun maksamista.

Liittymällä jäseneksi, jäsen sitoutuu noudattamaan yhdistyksen sääntöjä.

Valitse toivottu laskutustapa.
 
 
The Membership requires payment of the annual Membership Fee.
Latest data available
Suomen Startup-yhteisö saa käyttää ja tallentaa henkilötietosi jäsenviestintää varten. Suomen Startup-yhteisö ei säilytä henkilötietojasi pidempään, kuin on tarve

Palvelun tarjoaa Flo Apps Oy. Tiedot tallennetaan FloMembersiin, nykyaikaiseen jäsenrekisteriohjelmaan.