Siirry pääsisältöön

Nuo­ri­sop­sy­kiat­rian päivät 7.-8.4.2022

Nuoruus – kohti aikuisuutta
Nuoruusikä kehitystehtävänä luentosarja II

Nuoruusikää 12/13 - 22/25 vuotta on sanottu ihmisen toiseksi mahdollisuudeksi (Laufer, 1975). Kehitysvaiheella on suuri merkitys aikuisuuden psyykkisen tasapainon kannalta. Kun lapsen ruumis muuttuu sukupuolisesti kypsäksi, myllertää se myös mielen. Miten muutoksessa elävä nuori kohdataan? 

Suomen nuorisopsykiatrinen yhdistys järjestää nuoruusiän kehityksestä kolmen luentosarjan koulutuskokonaisuuden. Sarjan ensimmäisessä osassa (syksy 2021) tarkasteltiin normatiivista nuoruusiän psyykkistä ja fyysistä kehitystä ja sen merkitystä, ja kolmas osa (syksy 2022) tulee pureutumaan nuoruusiän kehitysesteisiin, häiriöihin ja sairauksiin. 

Tämänkertaisilla koulutuspäivillä keskitymme itsenäistymiskehitykseen ja autonomian vaatimiin haasteisiin myöhäisnuoruusiän aikana. Tässä ikävaiheessa nuori irrottautuu lapsuudenkodistaan ja rakentaa identiteettiään vahvasti suhteessa vertaisiinsa. Nuori tarvitsee kuitenkin edelleen tukea vanhemmiltaan, läheisiltään ja ympäröiviltä yhteisöiltään itsenäistyäkseen ja löytääkseen paikkansa yhteiskunnassa.  

Lisätiedot ja aikataulu: https://snpy.fi


Kesto: 11.-12.11.2021

Tapahtumapaikka: Auditorio Leonardo da Vinci, Itämerenkatu 11-13, Helsinki (Ruoholahden metroasema)

Järjestäjä: Suomen nuorisopsykiatrinen yhdistys ry

Sähköposti: webmaster@nuorisopsykiatrinen-yhdistys.org

Täytä alla oleva lomake ilmoittautuaksesi. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Korvaa sekä vastaanottajan nimen että osoitteen laskuilla. Ole hyvä ja käytä rivinvaihtoja.
Valitse alta verkkolaskuoperaattori, mikäli osallistumismaksu maksetaan verkkolaskuna (verkkolasku työnantajalle). HUOM! Lisää laskutusosoite-kenttään myös osallistujan nimi sekä mahdollinen kustannuspaikka, jotta maksava taho saa tiedot osallistujasta.