Hoppa till huvudinnehåll

Anslut dig som medlem i Finlands svenska publicistförbund r.f.

Finlands svenska Publicistförbund är en intresseorganisation och nätverk för finlandssvenska journalister. Förbundet sammanför branschfolk från olika redaktioner och mediemiljöer i Svenskfinland; tv, radio, tidningar och tidskrifter såväl som journaliststuderande och frilansar. Vi står för etisk och oberoende informationsförmedling, yttrandefrihet och journalistisk integritet.

Publicistförbundets verksamhet fokuserar på fortbildning och sociala tillställningar. Förbundet tar genom styrelsen ställning till aktuella publicistiska och journalistiska frågor, idkar mediekritik och arrangerar medlemsmöten, debatter, seminarier, resor och fester mm.

Publicistförbundet äger och driver sommarhemmet på Estholmen i Esbo skärgård, och tilldelar tillsammans med föreningen Svenska folkskolans vänner årligen Topeliuspriset till en meriterad finlandssvensk journalist. Hangöseminariet där vi startar nyhetshösten arrangeras i år för femtionde gången.

Medlemskap i Finlands Svenska Publicistförbund rf kostar 20 euro per år. För att ansöka om medlemskap fyll i blanketten nedan. När din ansökan godkänts får du en bekräftelse och kan betala in medlemsavgiften på Publicistförbundets bankkonto.

IBAN: FI43 2404 3800 0026 20
SWIFT: NDEAFIHH

Varmt välkommen med!

Please use E.164 format (e.g. +358441234567).
Du kan lägga in datumet i årsformat (ÅÅÅÅ) genom att dubbelklicka på fältet och skriva in året.

Tjänsten produceras av Flo Apps Ab. Data sparas i FloMembers, ett state-of-the-art program för hantering av medlemmar.