Siirry pääsisältöön

PSYKOOSI 2023 -symposium 9-10.11.2023

 

PSYKOOSI 2023 – työvälineitä psykoosin hoitoon ja kuntoutukseen

 

ISPS Suomi ry. ja FinFami ry. järjestävät Psykoosi 2023 -symposiumin 9-10.11.2023 Dipolissa. Se on jatkoa aikaisemmalle kolmelle symposiumille. Kuten aikaisemminkin, pyrimme tarjoamaan välineitä psykoosien hoidon arkeen. Järjestäjänämme on Luote Oy.

ISPS Suomi - Vakavien mielenterveyden häiriöiden psykososiaalisten hoitojen yhdistys ry:n tavoitteena on eri tavoin edistää psykoosien psykososiaalista hoitoa. Kuulumme Suomen paikallisyhdistyksenä kansainväliseen The International Society for Psychological and Social Approaches to Psychosis – ISPS- yhdistykseen (www.isps.org). 

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami on mielenterveyskuntoutujien omaisten ja -omaishoitajien valtakunnallinen edunvalvoja ja omaistyön asiantuntijaorganisaatio. Teemme työtä mielenterveysomaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Järjestöön kuuluu keskusliiton lisäksi 18 alueellista jäsenyhdistystä ympäri Suomen. Jäsenyhdistykset tarjoavat tietoa, tukea ja neuvontaa mielenterveyskuntoutujien omaisille. Tutustu lisää: www.finfami.fi

Symposiumin ensimmäisenä päivänä keskitytään psykoosin varhaiseen tunnistamiseen ja hoitamiseen. Päivä on hyödyllinen paitsi psykoosin hoidon parissa työtä tekeville myös kaikille heille, jotka tapaavat työssään nuoria ja nuoria aikuisia esimerkiksi perusterveydenhuollossa, sosiaalipalveluissa, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollossa ja matalan kynnyksen nuorisopoliklinikoilla. Päivä tarjoaa tietoa ja valmiuksia psykoosiriskioireiden tunnistamiseen ja arvioimiseen sekä myös riskioireilevien ohjaamiseen sopivaan hoitoon ja terapeuttisen hoidon toteuttamiseen.

Symposiumin toinen päivä on omistettu perhekeskeiselle työlle, joka on tutkitusti vaikuttavaa psykoosin hoitoa ja jolla tavoitetaan huolta kantavia eri-ikäisiä läheisiä. Päivän aikana käsitellään perheiden huomioimisen merkitystä ja esitellään erilaisia lähestymistapoja perheiden kanssa työskentelyyn. Moniperhemuodossa annetun tiedon ja tuen voima, perheen vakauttava kohtaaminen, perheenjäsenten välisen vuorovaikutuksen tukeminen, vaikeista teemoista puhuminen ja yhteinen ongelmanratkaisu ovat esimerkkejä toisen päivän sisällöistä, jotka ovat hyödyllisiä aina, kun työskennellään perheiden kanssa, diagnoosista ja kontekstista riippumatta. Teemat ovat sovellettavissa perhetyöhön.

Lisätietoja ISPS Suomi -yhdistyksen toiminnasta, jäseneduista ja jäseneksi liittymisestä voi tiedustella hallituksen sihteeriltä Satu Raiviolta (satu.raivio76@gmail.com).
 

Aika: 9.11.-10.11.2023

Paikka: Dipoli, Otaniemi, Otakaari 24, Espoo 

Hinnat: Early Bird 400€ + alv 24% (yht. 496€) 30.6.2023 saakka, sen jälkeen 450€ + 24% (yht. 558€) ISPS:n ja FinFamin jäsenille 350€+alv 24% (yht. 434€) 30.6.23 saakka, sen jälkeen 400€+alv 24% (yht. 496€) Hinta sisältää ohjelmassa mainitut lounas- ja kahvitarjoilut.

Laskutus jälkikäteen.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu 9.10.2023 mennessä. Koulutuksen toteutuminen määrittyy 9.10.2023 päivän ilmoittautumistilanteen mukaan, minkä jälkeen peruutuksista laskutetaan 50% osallistumismaksusta.

Koulutuksen puhujien tarkemmat esittelyt oheisesta linkistä.

Ohjelma on hyväksytty erikoislääkärikoulutukseen seuraavasti:

  • Lastenpsykiatria(14)
  • Nuorisopsykiatria(14)
  • Psykiatria(14)
  • Psykiatria / runkokoulutus(14)
  • Työterveyshuolto(12)
  • Yleislääketiede(14)

Ohjelma: Ohjelmaan voit tutua alla tai oheisesta linkistä.

Tiedustelut: isps.finfam@luote.fi


Päivämäärä: 09.11.2023 08:30 – 10.11.2023 16:00

Tapahtumapaikka: Dipoli, Otaniemi, Otakaari 24, Espoo 

Järjestäjä: Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy

Sähköposti: luote@luote.fi

Täytä alla oleva lomake ilmoittautuaksesi. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Korvaa sekä vastaanottajan nimen että osoitteen laskuilla. Ole hyvä ja käytä rivinvaihtoja.